donderdag 28 maart 2013

PreparD: Installatie

Ik heb nu ook Prepar3D geïnstalleerd


Eerst op de Prep3D site , dan bestellen met de "kaart", dan krijgt men een order bevestiging met een ID en een password. Die zijn nodig om later te kunnen aktiveren.
Op die zelfde order bevestiging staat ook een link voor de download. Alvorens te downloaden is er een pdf-file met de installatie procedure, die kunt ge het beste eens in detail doornemen.
Het waren 9086 Gb als zip-files, 3 stuks. Ik had een download snelheid van 3.4 Mb/s. 
De zip-files moeten worden uigepakt zoals beschreven in de pdf files en dan krijgt men een aantal cab-files en een setp icon. Hiermee kan de installatie in gang gezet worden.
Het duurt eigenlijk niet zo lang, een minuut of 10 - 12. Er wordt een icon op het bureaublad gezet, maar eerst moet gestart worden in administrator-mode op de exe-file in de Prepar3D root. 
Bij default komt men terecht op KNGU, Norfolk, VA, in een Mooney. 
Het valt direkt op dat alles op FSX gelijkt, pop-up windows inkluis. Bijna dezelfde tekst, en het blijkt ook dat de pedals, yoke en throttles gewon gebruikt kunnen worden, geen herinstallatie voor CH gear, wél een paar regels bijstellen in options/controls.
Aangezien de throttle en de yoke werkten ben ik direkt opgestegen. Niet zo slim, want de Mooney was volgetankt, passagiers en bagage. Ik had de gehele runway nodig om op te stijgen. En dan was het nog maar "juustekes". 
Ik heb de indruk dat de verschillende aircraft in P3D realistischer aanvoelen, ook het geluid is echter. Na wat toewijzingen van keys kon ik het toestel trimme,. Dat was dan wél nadat ik EBBL, mijn eigen FSX scenery, had binnengebracht in P3D via world/scenery library (juist zoals FSX, ..maar zonder de bug!!). De scenery werd opgenomen zonder P3D te verlaten, echter niet de altitude korrektie die in scenery/world van de root zit. Dus P3D stoppen en opnieuw starten, zoals vroeger in FS9. Dan zat de altitude korrektie er wél in.
 De scenery van EBBL gelijkt zeer goed op die van FSX, maar wat helderder. Maar ik heb  juist mijn videokaart instellingen aangepast en dat zou ook een oorzaak van de betere weergave kunnen zijn.
Wat niet werkt bij P3D zijn de Saitek Instrument Panels. Ik zal wat Forum-opzoekingswerk moeten doen, ik zag ergens dat P3D vermeld werd, een aparte driver waarschijnlijk. Ik heb ook gemerkt dat bepaalde toetsen van het keyboard niet toegewezen kunnen worden, die in FSX wél werkten.
Na de Mooney heb ik de default Lightning uitgeprobeerd en recentelijk ook eens een ingebracht model: de BN2. Het eerste wat opvalt is het veel realistischer gedrag van dit toestel. Ik kan het vergelijken, want ik ken het gedrag goed van FSX. Het landen op EBLE vanuit Hechtel met de scenery van EBBL/EBLE,  -mij n scenery- , is zeer realistisch.


Konklusie: Prepar3D is zonder meer de moeite waard.
D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten